Endelig, et par handsker der passer!

Handskestørrelser har før altid været lavet ud fra omkredsen af håndfladen, og handskens længde er derefter bestemt ud fra længden på en gennemsnitlig hånd med den givne omkreds.

Men hvor mange har hænder med præcis de dimensioner som en gennemsnitlig hånd? Ikke særlig mange! Og derfor har vi besluttet at genopfinde måden handsker bliver lavet på, så du endelig kan få et par handsker der passer.

Det første vi har gjort er at gå væk fra de gængse størrelser 8, 9, 10 osv., der svarer til en omkreds af håndfladen på hhv. 8, 9, og 10 inches. I stedet er vores handsker lavet efter cm mål, så man kan overføre målet på hånden direkte til den størrelse du har brug for.

Det andet vi har gjort er at tilføje en ny dimension til størrelsen, så du også kan vælge den fingerlængde, der passer dig. Du kan dermed få en handske der passer både i bredden og længen - og hold nu op det er lækkert med en handske der passer som hånd i handske burde!

Måleguide

Håndfladens omkreds

Mål rundt om din håndflade lige før knoerne. Sørg for at holde målebåndet ret på hånden, så målet tages lige på tværs af hånden, og ikke bliver diagonalt.

Guide til at måle omkredsen på hånden til handskestørrelse

Er dette mål imellem to størrelser, bør du vælge den mindre størrelse, da handsken kan strække sig og tilpasse sig hånden.

Langefinger længde

Mål længden af din langefinger på indersiden af hånden. Målet tages fra roden af fingeren til spidsen af fingeren.

Har du svært ved at vurdere spidsen af fingeren, kan lægge hånden på og flade der støder op til en væg, støde fingeren op mod væggen, og måle fra væggen til roden af langefingeren.

Guide til at måle fingerlængde til handskestørrelser

Er dette mål mellem to størrelser, bør du vælge den større størrelse, da handsken ikke strækker sig i længden, og det gør handsken varmere med lidt luft i fingerspidsen.

Traditionelle størrelser

Handsker, der følger de traditionelle størrelser, vil som oftest være lavet så de passer til en hånd med følgende mål:

Skema over traditionelle handskestørrelser overført til vores mål

Videoguide til opmåling af hånden