Bær dit bælte med stil

Uanset anledning, bør du næsten altid bære et bælte. Når det er sagt, er nogle desværre ikke klar over, hvordan de bærer bæltet stilfuldt, men du kan være helt rolig. Som du nok kan forestille dig, så har vi din ryg.

En guide til hvordan man bærer et bælte med stil

Bukser uden bælte er som at fjerne en brik fra et puslespil. Det ser akavet ud og vil give folk et indtryk af, at der mangler noget. Dette gælder især jakkesæt, hvor bæltet er en væsentlig del af looket.

De få undtagelser der bekræfter reglen er bl.a. jakkesæt og bukser designet til seler og andre benklæder, der ikke er lavet til bælter. Men hvis bukserne er lavet til et bælte, så skal du bruge et.

At vælge det rette bælte til lejligheden er rimelig ligetil. Hold dig til de få guidelines vi beskriver nedenfor, og du går ikke galt i byen.

#1 – Kvalitetsmaterialer

Sørg for at vælge et bælte lavet i kvalitetsmaterialer. Et bælte af lav kvalitet vil hurtigt vise tegn på slid, specielt ved kanterne og hullerne til spændet.

God stil handler om at være gennemført, og et bælte af dårlig kvalitet vil skade mere end det gavner. Det vil fremstå sjusket og give et halvhjertet indtryk. Billige bælter er ofte lavet af materialer i en lav kvalitet og er samlet med venstre hånd. De er fine de første par måneder, men vil hurtigt begynde at falde fra hinanden... Som med så meget andet, så gør dig selv en tjeneste og vælg et bælte i en god kvalitet.

Bælter i 100% læder af høj kvalitet skuffer aldrig!

Mand der laver bælter i læder
Solidt håndværk og materialer af høj kvalitet går aldrig af mode!

#2 – Match dit bælte med dit fodtøj

Hvilken type sko bruger du?

Et par Oxfords, Derby, Double monk straps, eller afarter heraf er almindeligt på arbejdspladsen eller til formelle arrangementer. Afhængigt af sæsonen kan det også tænkes at du ender i et par støvler, sejlersko eller drivers til de mere afslappede lejligheder.

Dit fodtøj spiller en væsentlig rolle når du skal vælge hvilken type bælte du skal have på.

Match farverne på det læder du har på

Når du går i lædersko skal din læderrem matche de sko, du har på. I forretningsmæssige og formelle øjemed bør du altid bruge læderbælter, og ergo gælder denne regel altid. Når stilen er mere casual, har du mere frihed til at lege med stilen, men mere om det i næste afsnit.

For din egen skyld, er det vigtigt, at du gør dit yderste for at følge denne regel. Bryder du den vil give din stil en akavet fremtoning. Folk vil have en fornemmelse af, at noget er galt, selvom de måske ikke lige kan sætte fingeren på hvad det er.

Hvis dit ur har en læderrem, er det en lækker detalje, hvis den også passer med de andre dele af læder i dit outfit. Det er dog ikke essentielt, at du matcher læderets farve nøjagtigt her. Du kan slippe af sted med en lidt anderledes farve i din urrem, hvis den ikke er i for skarp kontrast. Fx kunne en mørkebrun urrem godt fungere med sorte sko og et sort bælte.

Er du connaisseurs, så kan du matche din læderattaché eller mappe med resten af dit outfit. Det er bestemt ikke nødvendigt, men gør du det, vil du have en rød tråd hele vejen igennem - bravo!

Accessories i matchende farver
Når farver og stil spiller sammen går alt op i en højere enhed.

Match stilen i dine lædervarer

Nu hvor du ved, at du skal matche farverne, så er tiden kommet til at sammensætte stilen.

Lædersko til kontoret og andre sko i det formelle spektrum kræver et elegant læder bælte, ikke for bredt, ikke for smalt, og med et diskret og elegant spænde. En bredde på ca. 3 cm eller lidt bredere er generelt velegnet til i arbejdsøjemed eller til fester og arrangementer med en formel dress code. Læderet skal være relativt simpelt i dets udtryk og detaljegraden bør holdes på et minimum.

I afslappet look er der lidt mere plads at lege med forskellige detaljer. Om efteråret og vinteren vil du muligvis bruge støvler eller en anden mere rustik type af fodtøj. Oftest vil støvler matche bedst med et læderbælte, især hvis støvlerne også er i læder. Sørg også for stadig at have farverne in mente, selvom dit fodtøj bevæger sig lidt uden for "normalen". Støvler passer bedst sammen med bredere bælter og større mere toneangivende og rustikke spænder.

Når det er sommer og vejret viser sig fra sin bedste side, så er der stor sandsynlighed for, at du befinder dig i et par pæne bådsko eller slanke drivers. Denne type sko er afslappede, men stadig stilfulde og chikke og det bør dit bælte matche. Formelle læderbælter er en fint mulighed her, især hvis de er en smule slankere end normalt. En flettet læderbælte er også en god mulighed, der giver din stil en smule mere kant. Men denne tid af året er også det tidspunkt, hvor stofbælter trives. Det er altid cool at matche et par bådsko med et stribet lærredsbælte.

Djævelen er i detaljen og matcher du stilen i dine sko og accessories med succes, vil det løfte din stil til det næste niveau.

#3 – Et hurtigt tip

Et meget almindeligt problem med bælter er deres tendens til at begynde at bue som en smilende mund, kort tid efter du begynder at bruge dem. Efter et stykke tid gør det, at bæltet ikke sidder ordentligt i bukserne længere.

Dette kan nemt forhindres ved at skifte den retning, du sætter dit bælte i bukserne på hver gang du bruger det. Dette vil holde dit bælte lige og jævne eventuelt slid ud på begge sider af bæltet.

Opsummering

  • Sørg for, at dit bælte er fremstillet af materialer i høj kvalitet
  • Match farven på dit bælte med farven på dine læder sko og accessories
  • Match stilen i dit bælte med dit fodtøj og overordnede look
  • Hold bæltet lige ved at skifte retning hver gang du sætter det i bukserne

Hold dig skarp!