Den komplette guide til herre undertrøjer

Her vil du lære the do's og don'ts for undertrøjer til mænd. Når du er færdig, vil du vide, hvorfor du bør bruge en, hvordan du bruger den, og vigtigst af alt, hvilken model du skal bruge.

Beskyt din skjorte og dit look – brug en undertrøje!

Mange mænd bruger ikke undertrøjer, men vi forstår ikke helt hvorfor. Efter vores mening, er der kun fordele ved at bruge en undertrøje som base under din stil.

#1 – Beskyt din skjorte

Du bruger allerede penge på lækre (skræddersyede) skjorter, så hvorfor ikke sikre, at disse holder så længe som muligt? Når du har et lag mellem din hud og skjorte, så beskytte du skjorten mod sved og smuds, der ellers ville sætte sig i den.

#2 – Anvend en undertrøje til at kontrollere sved

Dagen er varm, og kontoret damper. Det går mod al fornuft at tage et ekstra lag på. Men en undertrøje vil faktisk hjælpe dig med at håndtere varmen bedre. Undertrøjen er et effektivt værktøj mod sved, som ellers er svært at undgå når temperaturen sniger sig over 25 grader. Undertrøjen absorberer sveden fra din hud og forhindrer den i at sætte sig i skjorten.

Mands skjorte gennemblødt af sved
Ubehagelig situation, men let at undgå.

En undertrøje vil spare dig fra en række ubehagelige situationer med svedige armhuler og lignende. Situationer der opstår, når det er varmt, du er nervøs eller stresset, eller når det bare har været en lang dag på kontoret. Uanset årsagen, så kan du altid komme svedpletterne på din skjorte i forkøbet med en undertrøje.

#3 – Vælg din foretrukne model

En undertrøje skal være så diskret som muligt, og bør kun være synlig når du glemmer at få den på. Derfor bør du gå efter den bedste beskyttelse, men stadig en model, som lægger et diskret fundament under din stil. 

En undertrøje med ærmer giver den bedste beskyttelse, da den dækker det mest afgørende område, armhulerne. At have dine armhuler beskyttet øger levetiden på dine skjorter betydeligt.

Når slipset skal på, anbefaler vi vores O-neck, der potentielt også kan bruges med en enkelt knap åben på skjorten.

Har du den øverste knap åben på skjorten, er vores V-neck dog det sikre valg. V-halsen sikrer at der ingen risiko er for at undertrøjen bliver at se ved halsen.

Til de varmeste sommerdage, der indbyder til en mere afslappet og åben stil, har vi vores Dybe V-neck. Med den kan du uden problemer have 2 knapper på skjorten åben, og bibeholde den gode beskyttelse. 

Hvis de korte ærmer på undertrøjerne ikke passer til din stil, kan du i stedet vælge Singlet. En singlet kan være den bedste løsning, hvis du har en polo på eller en anden kortærmet skjorte eller trøje på. Med en Singlet undgår du, at undertrøjen kan ses under ærmerne på din trøje/skjorte.

#4 - Hold din skjorte i bukserne

At holde din skjorte nede i bukserne i løbet af dagen kan være er en udfordring og et irritationsmoment for mange. Sørg for altid at have en god længde på de skjorter du går med nede i bukserne. For korte skjorter er umulige at holde nede og vil blive mere og mere irriterende over tid, indtil du til sidst bare stopper med at bruge dem.

En undertrøje kan hjælpe med at holde din skjorte nede bukserne. Den skaber en øget friktion mellem sig selv og skjorten, der gør det svært for skjorten at kravle op.

Sørg for, at din undertrøje er nede i dine underbukser. Ja, det lyder måske lidt mærkeligt, men det er altså den rigtige måde at gøre det på. Hænger undertrøjen løst, vil den bare øge din skjortes bevægelighed i stedet for at modvirke den. "The underwear tuck", som vi kalder det, vil holde din skjorte på plads.

 
Stop undertrøjen i underbukserne og hold din skjorte nede i bukserne!

#5 – Dæk dig af

Vi har alle siddet ved siden af en person, hvis skjorte blev skubbet sammen, så åbningerne mellem knapperne begyndte at stå åbne med et klart udsyn til maven som resultat.

Dette er simpelthen et no-go. Der er ingen der har lyst til at se på din mave, uanset hvor trimmet du er. Det er både distraherende og ucharmerende. Når du har en undertrøje på, beskytter den dig mod situationer som denne.

#6 – Vælg den rigtige farve

Når du er kommet her til, står det forhåbentligt klart, hvorfor du bør benytte en undertrøje. Derfor er det nu tid til at vælge den rigtige.

Vi har allerede været inde på, hvornår du skal vælge en med korte ærmer, og hvornår de skal gå efter en Singlet. Et vigtigt valg, når du klæder dig på, men desværre et sted vi stadig ser misforståelser.

En anden almindelig misforståelse vi ser, er at folk tror man skal bruge hvide undertrøjer under hvide skjorter - det skal du ikke!

Det er forståeligt nok at folk tror det, da det at bruge en hvid undertrøje under en hvid skjorte virker logisk. Men en hvid undertrøje er ikke så usynlig, som man skulle tro. I stedet efterlader det ofte klare linjer hvor den stopper. Prøv selv at læg mærke til det på kontoret.

Problemet opstår fordi din hud ikke er kridhvid. Undertrøjens monotone hvide farve skaber en skarp kontrast til din hud, hvor undertrøjen stopper, som kan ses under skjorten. Resultatet er en klar skarp linje på din arm og/eller dit bryst. Da det jo ikke er meningen at man skal se din undertrøje, fungerer en hvid undertrøje bare ikke særlig godt. Ideelt set gør en undertrøje sig kun bemærket når du ikke har den på, bl.a. i form at svedpletter på skjorten.

Heldigvis er der en enkel løsning på dette problem: Brug gråmelerede undertrøjer! Du tænker måske at en grå undertrøje vil være endnu mere at se under en hvid skjorte, korrekt? Men det modsatte gør sig faktisk gældende. Den brogede og varierende farve går meget bedre i et med din hud og gør undertrøjen nærmest usynlig under skjorten.

Forskellen er klar, og valget er enkelt. Et sæt af gråmelerede undertøjer, både med og uden ærmer, bør være en essentiel del af din garderobe.

Se vores udvalg af undertrøjer her