De uskrevne regler for herresokker

Først og fremmest vil vi gerne slå fast, at vi har fokus på formelle sokker og variationer heraf. Formelle sokker er sokker egnet til klassiske lædersko. De har en tilstrækkelig tykkelse til at give god komfort men er ikke for varme. Samtidig har de en længde, der går højt nok op på læggen, til at dække dine ben når du sidder ned, og bukserne kryber op.

Formelle sokker kan nemt bruges til afslappede lejligheder, men er designet til at passe ind i et jakkesæt.

#1 - Formelle sokker kræver, at du holder det klassisk

Dit første valg bør altid være sorte almindelig sokker, uanset om det er til formelle eller forretningsmæssige lejligheder eller du bare skal slappe af i weekenden. Sørg for altid at have en tilstrækkelig mængde sorte sokker i din garderobe til at klare dig igennem den vaskecyklus du kører derhjemme. Der er naturligvis undtagelser fra reglen, og sorte sokker fungerer ikke til alt. Den mest almindelige undtagelse er kombinationen af grå bukser med ikke-sorte sko.

Når du har et pænt sæt grå bukser på, og dit fodtøj ikke er de gængse sorte jakkesætssko, men har lidt farve, så fungere sorte sokker ikke. I stedet kan du matche det med et par grå sokker, der passer til dine bukser. Dette fungerer godt, da det skaber en elegant og glidende overgang til dine sko. Denne undtagelse gælder, uanset om du er rykker et pænt sæt chinos i weekenden eller er iført et stilfuldt gråt jakkesæt på arbejdet eller til en middag.

Der er selvfølgelig situationer, hvor du vil mixe det med nogle farvede sokker - uden at blive revet med.

Sokker i tern
Herrerne her gik lidt for langt, men for nogle mænd kan det godt fungere

#2 – Tilføj farver i dine sokker

Når det hele skal være lidt mere afslappet, kan du lette dit look ved at smide en smule farve i sokkerne. Vores råd er at holde det klassisk og stilfuldt ved at undgå underlige multi-farve combos og mønstre. Hold dig til mørkere variationer af blå, red og grøn vil give din stil et fint personligt præg, uden at det bliver påtaget.

Tilføjelse af nogle klassiske mønstre vil give din stil lidt mere kant, men hvis du beslutter dig for at gå ned ad denne vej, anbefaler vi stærkt, at du holder det diskret. Prikker eller klassiske striber kan være cool, men forsøg at undgå, at mønsterfarven glider for langt væk fra sokkens farve.

#3 – Sørg for at udskift dit lager regelmæssigt

Hvis dine sokker begynder at vise tegn på slitage eller har huller - så smid dem ud! Der er intet mere ærgerligt for din stil end slidte sokker. Vær særligt opmærksom på områderne omkring kanterne af dine sko som slides hurtigst og er mest synlige.

Har din skuffe med sokker brug for en opdatering – så se vores udvalg her